Butiken i Tingvallabacken

Redan i slutet av 60-talet fanns det musikaffär i våra lokaler. Hette då Musikcentrum och blev med tiden en av de största återförsäljarna av märket Yamaha. 70 och 80-talet dominerades av elorglar när det gällde försäljning av hemmainstrument. Yamaha elorgelkurser engagerade många familjer,barn som vuxna. En av orgellärarna på 80-talet var Janne Karlsson som 1989 bestämde sig för att bli musikaffärsägare.Butiken fick heta Musikhuset.

Under de drygt 30 åren har affären genomgått förändringar i tidens anda. -92 Bytte butiken namn till Musikhuset Wilde, 2 olika företag blev ett enda. 1998 gjordes sammanslagning med Estrad Sthlm och Luthman Scandinavia, Estrad Karlstad AB.

Synergieffekter på marknaden var tydliga, inköpsbolaget 4Sound bildades 2004. Butiker runt om i sverige anslöt. 2009 bildades Musikkedjan 4Sound med moderbolaget i Norge. Med uppköp av ytterligare 10 butiker i Sverige, bl.a Musikbörsenbutikerna blev det totalt 19 Butiker i vårt land. Lägger man till inköp av butiker som även gjordes i Norge och Danmark fanns det totalt 40 butiker i 4Soundkedjan. I ett tufft detaljhandelsklimat begärde de Norska ägarna bolaget i konkurs Oktober 2019 .

Janne Karlsson som lämnat över jobbet som butikschef till Håkan Fredriksson December 2017 kände att karriären inte får sluta här. Efter mycket kämpande från hela arbetsstyrkan och veckor av förhandlande med konkursförvaltarna var butiken igång igen en vecka in i December 2019.

Med ett långt facit på en framgångsrik butik hoppas vi att framtiden skall se ljus ut för oss här på Tingvallagatan i Karlstad.